1859  ::  11 oktober

1859. Hur såg läkarkonsten ut för 150 år sedan? Vad trodde man var obotligt och vad kunde man bota? Vem fick tillgång till kunskapen? Vad visste man om smittsamhet och hygien? Hur påverkade det vanligt liv i Ulricehamn? Vad är obotligt idag?
18.00 Introduktion: Jeanette Liljestrand
18.30 Elisabeth Feldt och Mikael Holmlund följer i spåren av Den svenska näktergalen Jenny Lind. Hon hade personliga relationer till flera av sin tids mest betydelsefulla europeiska kulturpersonligheter. Sånger och pianostycken av Clara Schumann, Robert Schumann, Frederic Chopin och Johannes Brahms.
Elisabeth Feldt     Mikael Holmlund
Programblad i pdf-format

Elisabeth Feldt och Mikael Holmlund samarbetar sedan två år tillbaka. Tillsammans har de studerat interpretation för Dorothy Irving och Matti Hirvonen och genomfört en rad konserter som fått ett entusiastiskt mottagande hos såväl publik som press. Som duo vill de bidra till att öka intresset för romanserna – musik och poesi i optimal förening.

Elisabeth Feldt, sopran, fick sin musikutbildning vid musikhögskolorna i Göteborg och Örebro och därefter i Piteå. Hon konserterar flitigt med en rik och omväxlande repertoar som omfattar såväl kammarmusik som orkesterverk. Elisabeth undervisar också i sång på Helsjöns folkhögskola.
www.elisabethfeldt.se

Mikael Holmlund studerade pianospel i Oslo och Hannover och bedriver idag en bred musikalisk verksamhet som solist, kammarmusiker, repetitör och kyrkomusiker. Han har mottagit en lång rad stipendier och utmärkelser, däribland Solistpriset 2002.
www.mikaelholmlund.com

”Framträdandet blev som helhet imponerande, sångerskan med ett härligt tryck i pipan och pianisten med ett måleriskt uttryck vid klaviaturen.”
Sven Andersson, Hallands Nyheter, 17 juli 2008