Messias 2

Så är det dags för Messias att åka in i bokhyllan igen. Ja, det är ju sådant som borde ske omedelbart, redan på konsertkvällen, i alla fall.

Det var fest att sjunga hos Leander Franke i Tölö, såsom det varit flera gånger förut. Kören är så entusiastisk, de är duktiga och anstränger sig till det yttersta och kyrkan fylls igen. Och lyssnarna står upp och applåderar efteråt.

Den här gången var både alt- och tenorsolisten unga och inte så erfarna. Det var en ovan känsla att vara rutinerad. Ofta är det – fortfarande – så att jag är den minst erfarna och inte sällan yngsta solisten.

Bassolisten plågades av en hemsk förkylning. Han markerde sig igenom repetitionen och sen sjöng han fantastiskt, helt fantastiskt, på konserten. Tänk vad skönt att kunna lita på en fin teknik! Hur han mådde dagen efter förtäljer inte historien.

Om jag får sjunga i Tölö igen – och det hoppas jag – skall jag noga förhöra mig om det är frack som gäller för dirigenten. Då skall jag aldrig mer ha kort klänning igen!