Bach och Händel mötte Luther

Idag var det reformationsminneskonsert hos Leander Franke i Tölö kyrka. På programmet stod två kantater av Bach till texter av Martin Luther; BWV 38 Aus tiefer Not shrei ich zu dir och BWV 7 Christ unser Herr zum Jordan kam och därtill musik av Händel. Jag kände mig så eländig imorse, jag har efterdyningar efter en förkylning och därtill rätt mycket stress i kroppen – det är inte bra för sången. Men i skarpt läge blir jag lugn och fokuserad och det var både roligt och klingade väl. På min lott var ett längre recitativ och en fin tersett i 38:an. Jag gladde mig särskilt åt några kära ansikten från Onsala bland åhörarna.

Här är lite lyssning från konserten:

Idag Bach, om några veckor Brahms och sen Händels Messias. Som min mans mormor brukade säga: Det finns mycket att vara tacksam för.